Introductie Zonovergoten stranden, kokosnoten en palmbomen. Maar ook overleven op verlaten eilanden en de strijd aangaan met mede-eilandbewoners. Dat is Expeditie Robinson, het welbekende TV-programma van de strijd der Titanen. Afzien, ontberingen, groepsuitdagingen, maar vooral ook emoties. Kortom, een dag vol actie en uitdagingen waar nog lang over nagepraat zal worden…

Het verhaal In Expeditie Robinson moet een groep mensen een lange tijd zien te overleven op een onbewoond eiland. Ze moeten zelf voor hun onderdak zorgen, hun eten zoeken en het al die tijd uithouden met mensen die zij niet of nauwelijks kennen. Hierbij lopen de gemoederen vaak hoog op, zeker wanneer de honger, de dorst en het slaapgebrek beginnen toe te slaan.
Ondertussen moeten zij in teams verscheidene opdrachten uitvoeren waarna iemand geëlimineerd zal worden. Deze opdrachten doen aanspraak op hun sportiviteit, creativiteit, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en sociale capaciteiten en de strijd is hard tegen hard.
Na de opdracht wordt steeds het verliezende team verwacht op de eilandraad waar aan de hand van stemmen bepaald wordt wie er moet vertrekken… Dit is een spel waarbij je tot het uiterste gaat en jezelf en je mede-eilandbewoners leert kennen zoals nooit tevoren.

De activiteit De activiteit is een afgeleide van het programma Expeditie Robinson, inclusief diverse opdrachten met bamboe, hout, touwen, fakkels en amuletten. Zo zullen de teams het tegen elkaar opnemen, om uiteindelijk in een echte eilandenraad te worden verkozen tot Team Robinson 2013. Het programma bevat diverse survivalactiviteiten met individuele en teamopdrachten. Hierbij dienen zowel de ‘denkers’ als de ‘doeners’ hun capaciteiten te laten zien.
Speciale aandacht is er tot slot voor het mediateam. Deze groep maakt verslag van de hele dag en van de eilandenraad, waardoor er uiteindelijk een echte persoonlijke episode van Expeditie Robinson zal ontstaan… Spanning, uitdaging en hilariteit bij dit bijzondere teamuitje!

Voorbeeldprogramma
14.00 uur            Ontvangst en uitleg Team Robinson
14.30 uur            Eerste spelronde: katapult bouwen en kokosnoot schieten, Afrikaanse  balestafette en eilanden-kennisspel met overlevingsopdracht
15.00 uur            Pauze
16.00 uur            Tweede spelronde: evenwichtsproef, creatief survivallen, vuur maken, strategisch Robinson en waterrun
17.00 uur            Eilandraad met teamcaptains
18.00 uur            Borrel met impressie van het filmverslag van het mediateam
18.30 uur            Laatste eilandraad en bekendmaking Team Robinson 2013
19.30 uur            Diner

Als dit uitje jullie aanspreekt, kijk dan bij ons teambuilding uitje voor boekingen of neem direct contact op via +31 653711031

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.